مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر
نیشکر خوزستان کام نیمی از ایران را شیرین میکند
اختتامیه چهارمین جشنواره شهد رسانه ۱۵ آبانماه با حضور موالیزاده استاندار خوزستان، ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، جمعی از مدیران و اهالی رسانه استان به میزبانی شرکت دعبل خزایی برگزار شد.
سیدمحمد موالیزاده استاندار خوزستان ضمن قدردانی از فعالیتهای کارکنان توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار داشت: پیش از هر چیز از مدیرعامل این مجموعه که شخصیتی آرام، مردمی، کاری و بیادعا سپاسگزاری میکنم. از کارگران طرحهای توسعه نیشکر و صنایع جانبی، نیبُرها، رانندگان تراکتور و هر عزیزی که در در مسیر آبادانی خوزستان و کشور گام برمیدارد، صمیمانه سپاسگزارم. اقداماتی که در عرصهی نیشکر و کشت و صنایع جانبی انجام دادهاند، شکر ۳۵ میلیون نفر را تامین کرده است. در ایام شیوع کرونا و تامین الکل بیمارستانها از یاد نمیرود. انتظارات مردم به حق هم هست، باید دنبال شود.
وی با اشاره به حرکت مجموعه نیشکر به سمت برداشت سبز اظهار داشت: هوای اهواز خوب نیست. هشدارهای سازمان هواشناسی نشان از مشکلاتی است که بر سلامت مردم اثر میگذارند. مطالعه کنید و با فرمول مناسب به سمت برداشت سبز حرکت کنید. این مهم شامل سایر کارخانجات استان، تأسیسات نفتی، فولاد، پتروشیمی، فلرهای نفتی که اثر منفی بر محیط زیست میگذارند، هم میشود. باید در جهت کاهش اثرات زیستمحیطی گام برداریم. اینکه توسعه نیشکر از مدل آبیاری غرقابی به سمت زیرسطحی میرود و از تبخیر غیرمتعارف آب جلوگیری شود، یعنی احترام به محیط زیست و جلوگیری از از بروز مشکلات پساب. از طرفی تغییر در نوع آفتزدایی و استفاده کمتر از مواد شیمیایی و بکارگیری لارور حشرات، که به کاهش بیماریها ناشی از استفاده آفتکشهای شیمیایی میانجامد جای تقدیر دارد.
استاندار خوزستان اشارهای هم به افزایش سطح کشت ۲۵ هزار هکتاری توسعه نیشکر داشت و ادامه داد: این موضوع به طور جدی در استانداری در حال پیگیری است پس از اینکه زمین مورد نظر مینروبی شود، مراحل بعدی انجام میشود. از توسعه نیشکر و سایر صنایع فعال، میخواهیم در موضوع نیروی انسانی، جذب نیروهای بومی را اولویت قرار دهند. مشکلات اساسی اشتغال جوانان در شهر و روستا است. توجه به محیط پیرامون را اصل و مبنا قرار دهیم و به سمت افزایش رضایتمندی حرکت کنیم.
موالیزاده در پایان پرداختن به مسولیتهایی اجتماعی را سرمایهگذاری دانست و افزود: در گذشته عمل به مسولیتهایی اجتماعی امری حاشیهای بود و شرکتها به آن به چشم هزینه نگاه میکردند. امروز انجام مسولیتهایی علاوه بر اینکه سرمایهگذاری به شمار میآید، به شناخته شدن و افزایش محبوبیت مجموعه منجر میشود. بحث گردشکری که از دو روستای علوه و صراخیه آغاز شده، با جدیت دنبال کنید. ظرفیتهای این حوزه بالاست. در جلسه هیت دولت گردشگری فقرزدا و بومگردی را مطرح کردم.
عبدالعلی ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از تولید یک میلیون تُن شکر در استان گفت افزود: وظیفهی اصلی این مجموعه تولید شکر است. امسال از شش و نیم میلیون تُن نیشکر، ۷۰۰ هزار تُن شکر تولید میکنیم. با در نظر گرفتن ۲۰۰ هزار تُن شکرکشت صنعت کارون و میانآب و برداشت چغندر در خرداد سال آینده که به مقدار ۱۰۰ هزار تن شکر استحصال میشود، در مجموع یک میلیون تُن شکر در خوزستان تولید میشود، این مقدار یعنی شیرین کردن کام نیمی از جمعیت ایران.
وی که در اختتامیه چهارمین جشنواره شهد رسانه سخن میگفت، اضافه کرد: شکر به عنوان ماده اولیه تبدیل به محصولات ارزش افزوده میشود. در استان خوزستان تنها ۴ الی ۶ درصد شکر مصرف میشود، و باقی شکر در سایر استانها به ارزش افزوده تبدیل میشود، ظرفیتی که در استان مغفول مانده است. در بحث صنایع جانبی در طرح دعبل خزایی، ۳۶ میلیون لیتر الکل تولید میشود. محصولی که در دوران شیوع کرونا بیش از ۸۰ درصد نیاز حوزهی سلامت را تامین کرد. امروز بخشی از محصول در داخل و مابقی صادر میشود. ۱۲ هزار تُن خمیر مایع تولید به همراه ۷۲۰۰ هزار تُن گاز co2 از دیگر محصولات صنایع جانبی هستند.
ناصری اشارهای هم به تبدیل پسماند نیشکر به ارزش افزوده داشت و اظهار داشت: بیناس را در فرآیندی تغلیظ میکنیم. ملاس را که تهدیدی برای محیط زیست بود، به خوراک دام و کود تبدیل کردیم. از باگاس به عنوان مواد اولیه کارخانه mdf استفاده کردیم. با این کار به ظرفیت ۱۳۲ هزار متر مکعب تولید دست پیدا کردیم.
تولید نئوپان طرح MDF امیرکبیر تا به امروز ۹۵ درصد پیشرفت داشته است. طرحی که در صورت راهاندازی، ۸۰۰ فرصت شغلی را فراهم میکند. پروژهی دیگری که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام در حال اجراست، احداث کارخانه کاغذ سبز است. طرحی که ۴۹ درصد سهامش به نام شرکت توسعه نیشکر است.
از استاندار درخواست داریم، برای پیشبرد و به سرانجام رسیدن هر دو طرح دستور پیگیری دهند.
مددیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی اشارهای هم به کشت چغندر قند داشت و افزود: چغندر یکی از محصولاتی است که در بهبود ساختمان فیزیکی ساختمانی خاک پس از کشت نیشکر موثر است. به همین منظور سیدرصد کارخانه قند شهدای دزفول را خریداری کردیم. آمادگی مالکیت صددرصدی و انجام عملیات بهرهبردای را داریم. شرکت هفت تپه جایگاه ویژه برای توسعه نیشکر دار و به عنوان عمل به مسولیتهای اجتماعی، از سال ۱۴۰۰، شش تَن از کارکنان مجموعه هفتتپه را به صورت پیمان مدیریت تحت پوشش قرار دادیم. البته از همان سال تا به امروز و مطابق مصوبه سران سه قوه، مقرر بود، پس از سه ماه به طور کامل به شرکت توسعه نیشکر واگذار شود. حال توسعه نیشکر خوب استو کارکنان از شرایط رفاهی مناسبی برخوردار هستند. این حال خوب به روستاها و جامعهی اطراف منتقل شده است.
گفتنی است؛ جشنواره شکرستان در قالب نمایشگاه، غرفهها و کارگاهها به مدت سه روز از ۱۵ الی ۱۷ آبان دایر است. در پایان این جشنوار آثار برگزیده دو بخش جشنوارههای «شهد رسانه»، «قاب سبز»، «بوم سبز» و دومین دوره جشنواره «ادبی شکرستان» معرفی و از برگزیدگان در بخشهای مختلف تقدیر شود. علاوه بر این، برنامههای متنوعی از جمله سوارکاری، دوچرخه سواری، کارگاه کتابخوانی، نقاشی و خوشنویسی در حاشیه این نمایشگاه در حال برگزای است.