خبر فوری

در آستانه‌ی سفر رئیس‌جمهور به خوزستان؛ همایش گفتمان رسانه‌ای دولت وفاق برگزار شد

به گزارش خبرنگار رسانه پی نوشت همایش گفتمان رسانه‌ای دولت وفاق ۲۷ دی ماه با حضور اهالی رسانه خوزستان با حضور الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت چهاردهم‌، سیدمحمد موالی‌زاده استاندار خوزستان و جمعی از فعالان رسانه استان به میزبانی توسعه نیشکر برگزار شد.

 

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت چهاردهم‌ سانه‌ها را بازوی اجرایی جامعه دانست و افزود: کارکرد رسانه شناسایی مشکلات و مسائل از طریق حضور در میان مردم است. انقلاب اسلامی بزرگترین انقلاب در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست یکم بود. در ۱۳ ماه ابتدای انقلاب پنج انتخابات بزرگ انجام شد. گروه‌های مختلف به امام (ره) پیام می‌دادند، انتخابات برگزار نشود چرا معتقد بودند مردم آمادگی ندارند. امام (ره) فرمودند: قرار بر این است، سرنوشت مردم به دست مردم رقم بخورد. بعد انقلاب به طور متوسط هر سال یک انتخابات بزرگ داشتیم. وفاق ایجاد شده بین مردم باعث می‌شد، در جشن انتخابات شرکت کنند.

 

وی در ادامه گفت: بعدها به دلیل برخی مشکلات و برخورد سلیقه‌ای مشارکت مردم کم شد و مردم‌ پس زده شدند. به جای مردم تصمیم گرفتند. نمودش با کاهش مشارکت در انتخابات اخیر دیده شد. در انتخابات ۱۴۰۳ اوضاع با درایت و تدبیر رقم خورد. مردم احساس کردند شخصیتی متفاوت از دیگران در انتخابات حاضر شده است. صادقانه و به نفع مردم سخن می‌گوید. در پایان انتخابات ریاست‌جمهوری بازهم پنجاه درصد در رای‌گیری حضور نداشتند. سوال اینجاست چه شرایطی باعث شد این میزان واجد رای حتی با اصرار به میدان نیامدند! باید از نگاه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تجزیه و تحلیل کنیم.

 

حضرتی در ادامه گفت: کارکرد رسانه‌ها اینجا نمود دارد، چرا که به طور مستمر در حال سنجیدن تب جامعه هستند. صحبت های درگوشی مردم‌ را می‌شنوند. باید واکاوی شود، چرا حرف‌های مردم به رسانه‌ها کشیده نمی‌شود. در نجواهای درگوشی تب جامعه سنجیده می‌شود. اگر رسانه آزاد باشد صحبتهای درگوشی نباید داشته باشیم. بر اثر کج‌سلیقگی چالش با رسانه به وجود آمده است. چرا رسانه را به رسمیت نمی‌شناشیم. رسانه گفتگو‌ها را دنبال می‌کنند.‌ رسانه ملی باید تجلی‌گاه گفتمان مختلف باید باشد. باید مسائل روز و مشکلات و‌ پرسش‌های مردم مطرح شود. زمانی مخاطب به سمت رسانه ملی سوق پیدا می‌کند که در رسانه دیده شود. خودمان آگاهانه مخاطب داخلی را به رسانه بیگانه سپردیم. باید مرجعیت رسانه را به داخل برگردانیم. شورایی به همراه نمایندگان قوه قضائیه با هدف حمایت از رسانه‌ها در مقابل دیگر سازمانها تشکیل داده‌ایم.

 

 

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت چهاردهم‌ از درک عمیق و تاثیر‌گذاری رسانه‌های خوزستان سخن گفت و افزود: یادداشت، مقاله، تحلیل و تیتر و‌تولید محتوا و نهایت انتشار در خوزستان به شکل عالی در حال انجام است. رسانه‌های خوزستان در آزمون بزرگی قرار دارند. شخص رئیس‌جمهور پیشنهاد دادند، در سفر پیش‌رو خبرنگاری از تهران همراه هیت دولت نباشد و گفتند مگر در استان ظرفیت نداریم، می‌خواهیم به ظرفیت استان اتکا کنیم. بهترین عکس، خبر یادداشت و روایت را از سفر هیئت دولت تولید و منتشر کنید و سفر را به بهترین نحو ممکن پوشش دهید.

 

پیش از سخنان حضرتی، سیدمحمد موالی‌زاده استاندار خوزستان سفر هیئت دولت به استان را فرصت مغتم دانست و افزود: در طول سفر رئیس‌جمهور در کنار مطرح کردن محرومیت‌ها از توسعه و ظرفیت‌های استان بگوئیم. در سال ۱۳۳۵ مطالعات جامعی درباره‌ی ظرفیت‌های خوزستان صورت گرفت و آنجا اعلام شد، خوزستان قطب رشد و توسعه کشور است. بخش‌های صنعتی، کشاورزی، خدمات و صادرات رشد کردیم. ماموریت خوزستان از صد سال تا به امروز در تولید نفت، گندم، ترانزیت کالا، تولید محصولات فلزی به ویژه فولاد، نیشکر و پتروشیمی به طور مستمر ادامه‌دار بوده و هست. ماموریت ویژه که به شکل معنوی نمود داشت، حضور در دوران مقدش و تقدیم ۲۴ هزار شهید به انقلاب و میهن بود.

 

وی در ادامه گفت: مشکلات بسیاری در حوزه‌های مختلف از قبیل: آلودگی هوا، توسعه زیرساختی، وضعیت آب و فاضلاب و آموزش و پرورش در استان وجود دارند. تاثیر وجوه نرم‌افزاری در توسعه اگر بیشتر از وجوه سخت‌افزاری نباشد کمتر نیست. هرقدر بودجه بیاوریم و سخت‌افزار را تقویت کنیم، اگر به سمت گفتمان( نرم‌افزاری ) سوق پیدا نکنیم، متکلم‌الوحده باشیم و توان تحمل انتقاد را نداشته باشیم، پیشرفت نمی‌کنیم. تخریب و‌انتقاد سازنده دو مسیر متفاوت است. باید فرآیندی صحبت نکینم. نباید با ذهنیت قبلی دیگران را قضاوت کنیم. علت توسعه‌‌نیافتگی خوزستان بودجه نیست، بلکه قدرت تخریب است. در این شرایط توسعه با سرعت کم و نامتوازن اتقاق می‌افتد.

 

استاندار از راه‌اندازی مرکز گفتگوی اجتماعی خبر داد و افزود: باید از نگاه خطی صفر و یک منطق ریاضی به سمت منطق فازی برویم در این نگاه می‌گوید بین صفر تا یک بی‌نهایت عدد وجود دارد. در صنعت سخت منطق فازی به کار گرفته شده است، اما میان روابط انسانی منعطف هنوز نمودی دیده نمی‌شود. باید به سمت گفتگو‌محوری حرکت کنیم. باید به سمت زیست پایدار حرکت کنیم. حرکتی که در میان اقوام شکل گرفته است و شعار خوزستان همدل را شکل داده است.نخبگان در این مسیر از مردم عقب افتاده‌اند.

 

ابراهیم متین‌سیرت

درباره پایگاه خبری پی نوشت

فوق لیسانس مهندسی صنایع،عضو خانه مطبوعات ، خبرنگار رسانه ها،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی و ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *