هنرمند اردبیلی منتخب جشنواره تئاتر فجر با انتقاد از تحریمکنندگان جشنوارههای فجر در سال جاری گفت: هنرمندی برای مردم قابلاحترام است که برای تأمین آرامش و نشاط اجتماعی آنها بیتاب است و سر از پا نمیشناسد
به گزارش پی نوشت به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان اردبیل، فرشید سلامت هنرمند اردبیلی و برنده نقش اول تئاتر فجر سال ۱۴۰۱به تشریح نمایشنامه تاریخی شاه اسماعیل پرداخت و گفت: شاه اسماعیل علاوه بر اینکه فردی دلیر و جنگجو بود به هنر نیز علاقه وافری داشت بهطوری احیاکننده هنرهای اصیل ایرانی همچون موسیقی و مینیاتور در عصر خود بود.
وی با بیان اینکه شاه اسماعیل خود هنرمندی زبردست بود گفت: وی علاقه خاصی به شعر داشت و دیوان شعری نیز از خود به یادگار گذاشته است.
سلامت در ادامه سخنان خود به سختیهای کار در حوزه تاریخی پرداخت و گفت: ایفای نقش در آثار تاریخی علاوه بر پوشش، گفتار خاص عصر آن دوره را نیز میطلبد؛ ازاینرو ایفای نقش در مورد آثار تاریخی سخت و دشوار است.
این هنرمند اردبیلی در ادامه سخنان خود به سابقه فعالیتهای هنری خود اشاره کرد و گفت: هنرهای نمایش را با مرحوم مجید واحدی زاده آغاز کردم و به همراه این هنرمند نامآشنای دارالارشاد بازیگری و دستیاری تئاتر را آموختم و در مدت ۱۷ سال تمرین و اجرا هنرمندی را از وی آموختم و موفقیت امروزم در عرصه نمایش را مدیون مجید واحدی زاده هستم.
وی با بیان اینکه ۲۵ سال در زمینه هنرهای نمایشی بهویژه تئاتر مشغول فعالیت است، گفت: روابطعمومی تئاتر فروغ، ایفای نقش در نمایشهای رادیوی صداوسیمای اردبیل، دوبله آثار هنری، گویندگی و بازیگری و تهیهکننده نمایشهای رادیویی از جمله فعالیتهای هنری من در ۲۵ سال گذشته است.
وی با بیان اینکه تا کنون مدیر دوبلاژ ۵ نمایش فاخر را برعهده داشته است گفت: در این مدت در بسیاری از جشنوارههای داخلی و بینالمللی حاضر بوده و افتخارات هنری نیز در این زمینه کسب کرده است.
سلامت به سبک و سیاق نمایش تاریخی شاه اسماعیل اشاره کرد و گفت: این نمایش فاخر که از تولیدات حوزه هنری استان اردبیل است و ۷ سال تجربه اجرا با گروه تئاتر مغان هنر پارسآباد و با حضور بازیگران متعدد را تجربه کرده تا به این مرحله از اجرا دستیافت که توانست نامزد بخشهای مختلف جشنواره فجر شود.
وی با بیان اینکه تئاتر شاه اسماعیل به کارگردانی غریب منوچهری و نویسندگی علی حسنزاده در جشنواره فجر حضور داشت گفت: این نمایش پیشازاین نیز اجرای بسیار موفقی در روز اردبیل، و جشنواره رضوی استان آذربایجان شرقی داشت که توانست جواز حضور در مسابقه بزرگ ایران و جشنواره فجر را به دست بیاورد.
وی به نحوه حضور خود در تئاتر شاه اسماعیل اشاره کرد و گفت: با اینکه از اجرای جشنواره رضوی تبریز وارد گروه نمایش شاه اسماعیل شدم امام درگذشته با عوامل و بازیگران تئاتر شاه اسماعیل همکاری داشتم.
وی با بیان اینکه در این نمایش به ایفای نقش شاه اسماعیل صفوی پرداخته است گفت: افتخار میکنم توانستم در کنار مونا محمد نژاد و محمدرضا خدایی بار دیگر روی صحنه تئاتر کار مردمی برای مردم را تجربه کنم.
وی به حضور خود در جشنواره تئاتر فجر اشاره کرد و گفت: این نهمین دورهای بود که بهعنوان بازیگر در جشنواره فجر حاضر بودم و توانستم در این دوره عنوان بازیگر نقش اول را از آن خود کنم.
وی با بیان اینکه تئاتر شاه اسماعیل به جنگ تاریخی چالدران و اثرات آن اشاره شده است گفت: شاه اسماعیل در آن دوران بهخاطر مردم از ادامه جنگ چشم پوشید.
وی به تیم برگزارکننده جشنواره تئاتر فجر بهویژه هیئت داوران اشاره کرد و گفت: معمولاً چند روز بعد از پایان جشنواره فراخوان آثار جشنواره بعدی منتشر میشود از این تیم حاضر کلاً با چند سال گذشته متفاوت بود و این بر جذابیت و اداره جشنواره افزوده بود.
وی با انتقاد از تحریمکنندگان جشنوارههای فجر گفت: هنر برای مردم است و برای مردم اجرا میشود؛ لذا هنری که توسط چند نفر تحریم میشود بیمفهوم است؛ چراکه هنر بدون مخاطب معنا ندارد.
وی گفت: جشنواره فجر باشکوهترین جشنواره در سالهای گذشته بود و این نشان داد که مردم به هنر و هنرمندان مردمی علاقهمند هستند و حضور یا عدم حضور چند هنرمند در جشنواره بزرگی چون جشنواره بینالمللی فجر که در تقویمهای میلادی و شمسی جهان ثبت شده است مهم نیست چراکه مردم به هنر و هنرمند مردمی که بهخاطر آرامش مردم تلاش میکند و صحنههای امید آفرینی خلق میکند مهم است.
وی تحریم دشمنان را در سالهای گذشته متذکر شد و گفت: تاریخ گواه است که سنگین ترین تحریمهای دشمنان نیز بر اراده ملت ایران اثرگذار نبود و حتی زمینه سار خوداتکای و فتح قلههای علمی و فرهنگی و ورزشی نیز بود