مدیرتولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: برای نخستینبار برق مورد نیاز تعدادی از تاسیسات نفت و گاز این شرکت از طریق عقد قرارداد دوجانبه با نیروگاههای خصوصی تامین شد
به گزارش پایگاه خبری پی نوشت – به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، غلامرضا نورانی اظهارداشت: این قرارداد طبق مصوبه هیات وزیران و همچنین ابلاغ وزیر نیرو مبنی بر الزام تامین برق تمامی مشترکان برق با قدرت قراردادی بیش از پنج مگاوات به یکی از روشهای خرید انرژی از بازار بورس انرژی، عقد قرارداد دوجانبه با عرضه کنندگان (نیروگاههای) خصوصی یا احداث نیروگاه اختصاصی به امضاء رسید.
وی افزود: بر این اساس شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران به عنوان یکی از پنج شرکت بهرهبردار زیر مجموعه مناطق نفتخیز جنوب با طی مراحل مختلف کار و انجام بررسیهای فنی، اقتصادی، مالی و حقوقی و عقد قرارداد دوجانبه با نیروگاههای خصوصی، چهار مگاوات از برق مورد نیاز تاسیسات خود را تأمین کرد.
وی گفت: تأمین برق از طریق قراردادهای دوجانبه باعث کاهش قابل ملاحظه هزینه تامین انرژی الکتریکی (کاهش بیش از ۵۰ درصد) در مقایسه با تامین انرژی الکتریکی از وزارت نیرو با قیمت بازار عمده فروشی خواهد شد.
نورانی ادامهداد: از مزایای دیگر این قراردادها این است که در صورت پایین بودن میزان برق مصرفی نسبت به قدرت قراردادی، مشترک برق قادر خواهد بود درخواست خود را به وزارت نیرو برای کاهش سقف دیماند قراردادی تا میزان مصرف واقعی خود، ارائه نماید؛ لذا بدین ترتیب هزینههای ترانزیت برق و در نتیجه مبلغ صورتحساب برق مصرفی بسیار کاهش مییابد.
مدیرتولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: شرکت بهرهبرداری نفت وگاز گچساران با عقد قرارداد دو جانبه و درخواست کاهش سقف دیماند قراردادی به وزارت نیرو، توانسته است ماهانه در خصوص اشتراکهای بینک، نرگسی و NGL۱۳۰۰ هزینه انرژی الکتریکی را به نصف و هزینه ترانزیت برق را به یک سوم کاهش دهد.
وی افزود: در حال حاضر شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران درصدد است تا این اقدام را برای سایر اشتراکهای بالای پنج مگاوات خود انجام داده و از مزایای این روش تامین برق استفاده بیشتری کند.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان بزرگ ترین شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران با ۴۵ میدان و ۶۵ مخزن هیدروکربوری بزرگ و کوچک در گسترهای افزون بر ٧٠ هزار کیلومتر مربع از استان بوشهر تا شمال خوزستان، حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید میکند. در این گستره جغرافیایی، میدان های بزرگی از جمله اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، کرنج و پارسی و بی بی حکیمه قرار دارند.