پایگاه خبری پی نوشت – سردار حیات مقدم، استاندار اسبق خوزستان درباره انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: هیچ یک از کشورهای حوزه منطقه غرب آسیا انتخاباتی به باشکوهی ایران ندارند و اینکه ما در جمهوری اسلامی تمامی ارکان اصلی نظام را با انتخابات تعیین می کنیم یکی از امتیازات برجسته نظام اسلامی است.
وی با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم علیرغم همه مشکلات اقتصادی مانند بیکاری ۱۶ درصدی، تورم ۵۰ درصدی، گرانی و شیوع ویروس کرونا، مشارکت خوبی در انتخابات داشتند؛ حضور مردم در انتخابات در حقیقت سرمایه جمهوری اسلامی است و دولت جدید می تواند با کار کارشناسی و جهادی مشکلات اساسی کشور و خوزستان را حل کند.
استاندار اسبق خوزستان درباره سفر رئیس جمهور به استان گفت: اینکه آقای رییسی در اولین روزهای دولت به خوزستان سفر کرد نشان از اهمیت جایگاه خوزستان برای مسئولان نظام است و باید این سفرها را ترغیب و بیشتر کنیم. با توجه به سفر یک روزه و همراهی وزرای اصلی کابینه با رئیس جمهور، ایشان می تواند مشکلات استان را بررسی و حل و فصل کنند. سفرها باید مقدمات و مؤخراتی داشته باشند و اقدامات و بندهایی که رئیس جمهور و وزرا تصویب می کنند، وزارتخانه های مرتبط باید این مصوبات را پیگیری و اجرایی کنند و در استان نیز باید این مصوبات پیگیری قوی شوند.
وی ادامه داد: انتقاد درباره سفر رئیس جمهور به خوزستان پذیرفته نیست و اگر در هر فصل ریاست جمهوری و وزرا سفری به خوزستان داشته باشند، ضمن دریافت مستقیم کمبودها بسیاری از مشکلات استان حل خواهند شد و امیدوارم که همانطور که رئیس جمهور اذعان داشت، مقامات دولت و استان در آینده بهای بیشتری به کشاورزی خوزستان بدهند و ضمن تخصیص آب کافی زمینه توسعه کشاورزی و آبیاری مدرن را فراهم کنند.
سردار امیر حیات مقدم با اشاره به مشکل فاضلاب در خوزستان گفت: از سال های گذشته مشکل فاضلاب در استان وجود داشته اما تاکنون حل نشده است. فاضلاب صنعتی و شهری، کارون، زهره و بخشی از رودخانه هندیجان و کرخه را نابود کرده است. همچنین فاضلاب هایی که به رودخانه ها به ویژه کارون سرازیر می شوند، کیفیت آب شرب را تحت تاثیر قرار داده و بر سلامت مردم و دام ها اثر سو گذاشته است.
حیات مقدم با اشاره به مشکلات محیط زیست محیطی استان خوزستان گفت: رفع این مشکلات باید راس برنامههای مسئولان استان خوزستان باید باشد. دولت باید با قدرت ضمن کنترل کانون های بحرانی ریزگرد با تخصیص حق آب تالاب ها و هورهای استان ضمن احیای محیط زیست به اقتصاد عشایر مقاوم و غیور کمک کند.
وی با بیان اینکه مسئله فاضلاب باید حل شود، بیان کرد: خوشبختانه مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به این مشکلات داشته و با دستور ایشان بودجه کافی از صندوق توسعه ملی برای رفع این مشکلات تخصیص داده شده و باید به سرعت پروژه فاضلاب در اهواز و شهرستان های دیگر اجرا شود و نباید مسئولان خوزستان منتظر اعتبارات سالیانه ملی و مجلس باشد.
باید راهکارهایی پیدا کرد میتوان صنایع استان را ترغیب کرد با سرمایه گذاری در تصفیه فاضلاب آب مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند. در بسیاری از استانها برای حل مشکل فاضلاب از این روش ها استفاده می کنند. با این اقدامات می شود این مشکل را ظرف یک سال رفع کنند.
استاندار اسبق خوزستان با اشاره به آب شرب و کشاورزی عنوان کرد: در حال حاضر شهرهای جنوبی استان خوزستان و بسیاری روستاهای شمال استان که در نزدیکی سدها قرار دارند با استفاده از دبه و تانکر، آب شرب و بهداشت خود را تامین می کنند. ۴۲ سال از عمر انقلاب می گذرد اما نتوانستیم آب سالم در اختیار مردم قرار دهیم. این مسئله راهکار دارد؛ برای شهرهای جنوبی می توان از آب دریا و آب شیرین کن همچنین آب سد کوثر استفاده کرد. برای شهرهای بالا دست نیز سدهای مختلفی وجود دارد که شبکه های آبرسانی آن ها اجرا نشده است.
حیات مقدم بزرگترین مشکلات استان را بیکاری و معضلات محیط زیستی دانست که با تاکید بر اشتغال جوانان بومی و توسعه کشاورزی مدرن و اصلاح شبکه فاضلاب و زیرساخت های شهری تاب آوری استان را بالا برد.