خبر فوری

نشست دغدغه‌مندان فرهنگ و هنر ایذه با مدیرکل ارشاد خوزستان و پیشنهادات افراد

نشست دغدغه‌مندان فرهنگ و هنر ایذه با مدیرکل ارشاد خوزستان

به گزارش رسانه پی نوشت ؛نشست صمیمانه دغدغه‌مندان فرهنگ و هنر و اهالی رسانه شهرستان ایذه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان روز دوشنبه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۴ از ساعت ۱۳ تا ۱۷:۳۰ برگزار شد.

در این نشست که با حضور جمعی از فرهیختگان، هنرمندان، پیشکسوتان، اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی ایذه همراه بود، شرکت‌کنندگان ضمن بیان دیدگاه‌ها و نقدها، به بررسی چالش‌ها، نقاط قوت و ضعف، و ارائه راهکارهایی برای ارتقای وضعیت فرهنگی و هنری شهرستان پرداختند.

 

در آغاز برنامه، امین سپهریان، معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد خوزستان، ضمن خوش‌آمدگویی به هنرمندان و فرهیختگان ایذه، تأکید کرد که هدف این نشست، یافتن راهکارهایی برای خروج از وضعیت کنونی و تقویت حوزه فرهنگ است.

 

سپس آقای براتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، ضمن قدردانی از حضور اهالی فرهنگ و هنر، اظهار داشت:

«برای تدوین راهبردهای فرهنگی باید با برگزاری نشست‌های تخصصی و هم‌افزایی میان نخبگان فرهنگی، مسیر توسعه زیرساخت‌های فرهنگی را هموار کرد. شهرستان‌های ایذه، مسجدسلیمان، هفتکل و باغملک به‌صورت ویژه در طرح پایلوت توسعه فرهنگی استان قرار دارند. در حوزه زاگرس خوزستان نیز برنامه‌های راهبردی متعددی در دست تدوین است تا بتوانیم طرحی جامع و کاربردی در حوزه فرهنگ و ارشاد خوزستان ارائه دهیم.»

 

در ادامه، سیروس داودی، رئیس سمن‌های استان خوزستان، با اشاره به وضعیت فرهنگی ایذه گفت:

«شهر ایذه سال‌هاست در زمینه فرهنگی مغفول مانده و نیازمند بازسازی زیرساخت‌هاست. متأسفانه نرخ بالای خودکشی در شهرستان، ناشی از فقر، بیکاری و نبود نشاط اجتماعی است. توسعه ورزش و گردشگری، همراه با برنامه‌های فرهنگی، می‌تواند در بهبود اشتغال و نشاط اجتماعی مؤثر باشد.»

 

وی همچنین از وجود بیش از ۳۵۰۰ شغل خانگی در شهرستان خبر داد و گفت ۵۱ ایده عملیاتی در حوزه فرهنگی و اشتغال ایذه قابلیت اجرایی دارند. داودی افزود: «در شورای اطلاع‌رسانی استان متأسفانه از نیروهای توانمند ایذه استفاده نمی‌شود و لازم است این مسئله بازنگری شود.»

 

رضا زدوار، رئیس انجمن خوشنویسان استان خوزستان، نیز در سخنانی خواستار برگزاری جشنواره‌های هنری عامه‌پسند و احیای جشنواره خوشنویسی ایذه شد و تأکید کرد: «نقش موسیقی و رسانه در فرهنگ بسیار مؤثر است. باید از ظرفیت مدارس برای پرورش فرهنگی نسل جدید بهره برد.»

 

در ادامه، کیوانی از فعالان رسانه و ارتباطات، بر لزوم تعامل سازنده مدیران با رسانه‌ها برای اصلاح زیرساخت‌های فرهنگی تأکید کرد.

 

محسن فرهادی، مدیر تلویزیون اینترنتی «تی‌بین»، گفت: «ایذه یکی از پایگاه‌های فرهنگی و هنری استان است و هنرمندان بزرگی دارد که متأسفانه آن‌گونه که باید دیده نشده‌اند.»

 

عادل سعیدی‌پور، مدیر رسانه «پی‌نوشت و موسسه فرهنگی هنری جلگه سبز »، اظهار داشت:

«ایذه، با پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی و طبیعت بکر خود، از داشتن زیرساخت‌های فرهنگی اختصاصی محروم مانده است. در زمینه ساخت مستندهای تلویزیونی نیز اقدام مؤثری انجام نشده و لازم است برای نسل جدید برنامه‌های امیدبخش و نشاط‌آفرین تدوین شود.»

او با اشاره به تلاش‌های هنرمندان بزرگی چون اردشیر صالحپور، محمود شالویی، غفور اسکندری، حسین کی‌منصور، رضا زدوار و نوربخش احمدزاده و… افزود: «تداوم جشنواره‌های فرهنگی می‌تواند به افزایش نشاط اجتماعی و رونق کارآفرینی منجر شود. باید راهبردی سه‌سطحی در حوزه فرهنگ طراحی شود تا اثرگذاری آن در جامعه نمایان گردد.»

 

بختیار سامه، مدیر مرکز آموزشی «عارف» و از هنرمندان نام‌آشنای استان، گفت: «تمام عمر خود را وقف هنر کرده‌ام اما متأسفانه حمایتی از هنرمندان صورت نمی‌گیرد. ایذه که روزگاری قطب فرهنگی استان بود، اکنون از نبود نظارت و نبود آموزشگاه‌های مجاز رنج می‌برد و انهای هم که با مجوز کار میکنند متأسفانه دیده نمیشوند.»

 

رضا کیانی، از فرهیختگان شهرستان، نیز با اشاره به نقش سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: «رسانه‌ها و دانشگاه‌ها در کنار شهرداری می‌توانند موتور محرک فرهنگ باشند. باید مسئولیت‌های اجتماعی نهادهایی چون سد کارون ۳ در جهت توسعه فرهنگی فعال شود.»

 

در بخش دیگری از نشست، نوربخش احمدزاده، پژوهشگر و راوی شاهنامه، تأکید کرد:

«ایذه از داشتن یک فرهنگ‌سرا محروم است؛ در حالی که این حق طبیعی مردم است. احداث فرهنگ‌سرا می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی برنامه‌های فرهنگی باشد. شاهنامه بخش مهمی از هویت ایرانی است و برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ملی و بین‌المللی در ایذه ضرورت دارد.» امروزه شهرستان ایذه به عنوان  یک قطب شاهنامه  درکشور شناخته می شود که حرف ها برای گفتن دارد

 

مهران باباپور، رئیس خیرین مدرسه‌ساز ایذه، گفت: «فرهنگ مانند طبیعت است؛ اگر بیش از حد در آن دخالت شود، آسیب می‌بیند. باید کارهای فرهنگی را علمی و تیمی پیش برد.»

 

احسان آذر‌بنیاد از فعالان هنرهای نمایشی نیز بیان کرد:

«ایذه از امکانات نمایشی محروم است. احداث سالن تخصصی نمایش و برگزاری کارگاه‌های آموزشی از نیازهای فوری شهرستان است. نبود حمایت مالی و معنوی باعث ناامیدی هنرمندان شده است.»

 

در ادامه، زیبا صالح‌پور از فعالان فرهنگی گفت: «هر حرکت کوچک هنرمندان، اثری بزرگ در ارتقای فرهنگ دارد. نقش رسانه و قلم در آگاهی‌بخشی جامعه انکارناپذیر است و باید از ظرفیت‌های ارزشمند هنرمندان ایذه بیش از پیش بهره برد.»

 

نوید لیموچی، فعال رسانه‌ای، با اشاره به موفقیت‌های ورزشی ایذه گفت: «قهرمانان کشتی شهرستان می‌توانند الگوی فرهنگی نسل جدید باشند، اما متأسفانه از ظرفیت آن‌ها استفاده نمی‌شود.»

 

ارشاد قریشوندی، از فعالان تئاتر و از بدنه اداره ارشاد، با انتقاد از موازی‌کاری ادارات اظهار داشت:

«در حوزه فرهنگ، برخی نهادها بدون تخصص وارد می‌شوند و خروجی مثبتی ندارند. انجمن‌های فرهنگی ساماندهی نشده‌اند و خبرنگاران رسمی نیز نادیده گرفته می‌شوند. این وضعیت نیازمند نظارت جدی است.» و باید در عرصه فرهنگ از افرادی که سالها در این عرصه فعالیت می کنند  و یک ظرفیت هستند به خوبی بهره برد

 

وحید کیانی، شاعر و نویسنده، پیشنهاد کرد شورای سیاست‌گذاری فرهنگی شهرستان با هدف احیای رویدادهای ارزشمند گذشته نظیر هفته فرهنگی ایذه، جشنواره تئاتر و جشنواره خوشنویسی،همایش آیاپیر،جشنواره کاخ بلند  و.. تشکیل شود.

 

خانم مرادی، عضو شورای شهر ایذه، نیز با اشاره به مهاجرت هنرمندان گفت:

«نبود امکانات فرهنگی و بی‌توجهی به برگزاری جشنواره‌ها موجب خالی شدن شهرستان از هنرمندان شده است. متأسفانه برخی خوانندگان مراسم‌ها اکنون مسیر فرهنگی شهر را تعیین می‌کنند و مدیرانی که از بیرون شهرستان آمده‌اند، شناختی از این حوزه ندارند.»

اسدی، شاعر و نویسنده ایذه‌ای، ضمن گلایه از بی‌توجهی مسئولان گفت:

«خانواده ما از پیشگامان وقف فرهنگی در شهرستان بوده است؛ با این حال از حمایت محروم مانده‌ایم. بیش از ۲۰ کتاب نوشته‌ام اما به‌دلیل مشکلات مالی منتشر نشده‌اند.»

مدیر مؤسسه فرهنگی «هی‌جار»: لزوم گسترش برنامه‌های فرهنگی در مناطق محروم خوزستان  با تأکید بر ضرورت اجرای برنامه‌های فرهنگی در مناطق محروم گفت: در حال حاضر تنها در چهار شهرستان خوزستان کنسرت برگزار می‌شود و لازم است این‌گونه برنامه‌ها در سراسر استان گسترش یابد.و از طرفی نقش رسانه ها نقش پررنگی است که باید از آنها غافل نشویم

جابر احمدی از پیشکسوتان هنر شهرستان، ضمن یاد از هنرمند فقید «جعفر سعیدی»، پیشنهاد برگزاری جشنواره‌های عکاسی و فیلم‌سازی را مطرح کرد و گفت: «نبود امکانات باعث مهاجرت هنرمندان شده است و باید زمینه فعالیت آنان در ایذه فراهم شود.»

همچنین مجتبی گهستونی، فعال حوزه میراث فرهنگی، با اشاره به ظرفیت تاریخی ایذه گفت:

«ایذه گنجینه‌ای از آثار باستانی و رازهای فرهنگی ایران است و باید از سنگ‌نگاره‌ها و میراث آن به‌عنوان موزه‌ای روباز محافظت شود. انتظار می‌رود سازمان‌های میراث فرهنگی و ارشاد برنامه‌ای مشترک برای حفظ و معرفی این ظرفیت عظیم تدوین کنند.»

 

درباره پایگاه خبری پی نوشت

فوق لیسانس مهندسی صنایع،عضو خانه مطبوعات ، خبرنگار رسانه ها،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی و ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *