خبر فوری

از قطب دامپروری تا رتبه پایین ؛ دامپزشکی خوزستان قربانی بی‌تدبیری مدیریتی

خوزستان؛ قطب دامپروری با رتبه‌ای شرم‌آور در دامپزشکی | ضعف مدیریتی، پاشنه آشیل سلامت دامی استان

 

استان خوزستان با برخورداری از ظرفیت‌های عظیم دامپروری، یکی از استان‌های شاخص در زمینه تولیدات دامی و اشتغال در بخش دامپزشکی محسوب می‌شود. با این حال، در تازه‌ترین ارزیابی عملکرد سازمان دامپزشکی کشور، اداره کل دامپزشکی خوزستان با سقوطی نگران‌کننده، رتبه ۲۳ کشور را کسب کرده است؛ جایگاهی که نه‌تنها در شأن این استان نیست، بلکه زنگ خطری جدی برای سلامت دام، امنیت غذایی و معیشت هزاران خانواده خوزستانی به شمار می‌رود.

 

سؤال اساسی اینجاست: چرا استانی که شمار بالایی از دامداران، مرغداران و متخصصان دامپزشکی را در خود جای داده، در چنین جایگاه تأسف‌باری قرار گرفته است؟ پاسخ روشن است؛ ضعف مدیریت، عدم برنامه‌ریزی مؤثر، بی‌توجهی به ظرفیت‌های انسانی و تخصصی، و همچنین فقدان نظارت و ارزیابی کارآمد درون‌سازمانی.

 

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند که بسیاری از دامداران از بی‌نظمی در ارائه خدمات بهداشتی، کمبود واکسن، پاسخگو نبودن مدیران و بروکراسی طاقت‌فرسا گلایه‌مندند. در چنین شرایطی، ناکارآمدی مدیریتی نه‌تنها بهره‌وری این بخش را به شدت کاهش داده، بلکه تهدیدی جدی برای سلامت عمومی استان نیز به شمار می‌رود.

آیا زمان آن نرسیده که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، با بازنگری در مدیریت استان خوزستان، صدای فعالان این حوزه را بشنوند و برای نجات دامپزشکی استان از این وضعیت تأسف‌بار، تصمیمات قاطع و جسورانه اتخاذ کنند

 

درباره پایگاه خبری پی نوشت

فوق لیسانس مهندسی صنایع،عضو خانه مطبوعات ، خبرنگار رسانه ها،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی و ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *