خبر فوری

آیین رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی نان خوزستان برگزار شد

آیین رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی نان خوزستان برگزار شد

 

آیین رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی نان خوزستان دوم اسفندماه با حضور محمد راضی‌جلالی معاون اقتصادی استاندار، جواد سلطان‌کاظمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، دکتر مسعود مهدوی‌نیا، معاون غذا و دارو دانشگاه جندی‌شاپور اهواز، به میزبانی امید جهان‌نژادیان، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی در محل سیلوی گندم اهواز برگزار شد.

 

امید جهان‌نژادیان، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان، پنجشنبه در این آیین اظهار کرد: دومین جشنواره ملی نان در خوزستان از هفتم تا دهم اسفندماه ۱۴۰۳ با حضور ۱۵ استان در ۱۱۵ غرفه در محل سیلوی شهید آذرپیکان اهواز با هدف آشنایی با نان سنتی، شیرینی محلی و فرهنگ اقوام ایرانی برگزار می‌شود. اتحادیه نانوایان، کشاورزان، بخش خصوصی، سازمان غله در برپایی این نمایشگاه نقش‌آفرینی می‌کنند.

 

محمد راضی‌جلالی معاون اقتصادی استاندار خوزستان آموزش را رکن اصلی کیفیت نان دانست و افزود: مشاهده می‌شود که کیفیت نان، دو نانوایی با شرایط دمایی و‌ محیطی مشابه متفاوت است، علت این امر، آموزش ناکافی است. آموزش لازمه‌ی ارتقا کیفیت است. البته نباید فراموش کرد، نانوایان در شرایط سخت محیطی و گرمای طاقت‌فرسا تلاش می‌کنند. جشنواره نان مردمی‌ترین جشنواره‌ای است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در این آیین گفت: خوزستان به لحاظ کمیت و کیفیت تولید گندم در صدر کشور قرار دارد، ولی مردم از کیفیت پخت نان رضایت ندارند. نمایشگاه پیشران نوآوری و فرهنگ‌سازی است. باید به سمت حرکت کنیم که جشنواره ملی نان خوزستان به صورت بین‌المللی برگزار شود. از طرفی زنجیره گندم را در این جشنواره به نمایش بگذارید. تلاش کنیم با فرهنگ‌سازی، ضایعات و دورریزی نان را کاهش دهیم.

 

دکتر مسعود مهدوی‌نیا، معاون غذا و دارو دانشگاه جندی‌شاپور اهواز گفت: نان قوت غالب بخش عمده‌ای از جامعه ایرانی است، بنابراین سلامت مردم با بهداشت و سلامت نان گره خورده است. پخت نان با گندم کامل (سبوس‌دار) را گامی مهم در ارتقا و سلامت نان است. با گذشت زمان ذائقه مردم در مصرف نان تغییر کرده است. با آموزش و ارتقای فرهنگ عمومی، در حال بازگشت به گذشته و مصرف نان کامل هستیم.

 

جهان‌نژادیان ایجاد شادمانی و تسری فرهنگ استفاده از نان سنتی و ارتقای کیفیت نان را از اهداف اصلی نمایشگاه دانست و افزود: ویژگی دومین جشنواره ملی نان خوزستان، حضور جداگانه‌ی سیاه‌چادرهاست. شرایطی فراهم شده که بازدیدکنندگان از موزه نان و ابزار پخت نان دیدن کنند. آشنایی مراجعین با زنجیره تولید و عمل‌آوری نان سنتی و صنعتی، ایجاد نشاط و فرهنگ‌سازی و جلوگیری از ضایعات و دورریزی نان از دیگر اهداف جشنواره هستند.

 

ابراهیم متین‌سیرت

درباره پایگاه خبری پی نوشت

فوق لیسانس مهندسی صنایع،عضو خانه مطبوعات ، خبرنگار رسانه ها،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی و ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *