وی افزود: در ۱۰ سال قبل از دولت سیزدهم، کل اعتبارات تخصیص یافته به حوزه های پژوهش و فناوری حدود ۸۰ تا۱۰۰ میلیارد تومان بوده است، این در حالیست که فقط در سال ۱۴۰۱، معادل ۱۵۰۰ میلیارد تومان در مناطق نفتخیز جنوب برای موضوعات دانش بنیان و تولید بار اول هزینه شده است.
مهندش دانشی ادامه داد: درباره ی موضوعات و مسائل جدی مراکز دانش بنیان نیاز به تقسیم کار است، ولیکن به دلیل بی نظمی و لجام گسیختگی، در موضوعات مشابه کار می کنند که این اشتباه است. باید بر مبنای نیاز کشور چند مرکز دانش بنیان طراحی شوند و مجامع عظیم دانش بنیان شکل بگیرد. همچنین از نکات مهم دیگر وجود پایداری و پیوستگی در فعالیت های فناورانه است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب محوریت اقتصاد مهندسی در فعالیت های صنعت نفت و سایر صنایع را نکته اساسی دیگری خواند. وی افزود: شرکت ها باید بنگاه اقتصادی باشند. نگاه ما در مناطق نفت خیز جنوب مبتنی بنگاه داری اقتصادی است.
ایشان ادامه داد: با وجود همه موارد مطروحه، اعتقاد راسخ مناطق نفت خیز حمایت جدی از مراکز دانش بنیان است. ظرفیت های بسیاری برای حمایت از این شرکت ها و جوانان متخصص و فن آور فعال در این حوزه وجود دارند.
علی رضا دانشی علوم و فنون میان رشته ای را از مهم ترین حوزه های دانش و فعالیت های علمی در جهان خواند وی گفت: توجه به مباحث میان رشته ای برای دستیابی به مرزهای دانش و تکنولوژی امری ضروری است.
گفتنی است رویداد پتروتک طی روزهای ۲۸ تا ۳۰ آذرماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.