خبر فوری

دوران طلاییِ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان _ نوشتاری از ابراهیم مکوندی ( سکوت)

به خالق هنر و اندیشه

دوران طلاییِ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان

_ نوشتاری از ابراهیم مکوندی ( سکوت)

_بررسیِ عملکردِ اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خوزستان در چند دهه ی اخیر.

_ نیک می دانیم که متولی و مسئولِ اصلیِ فرهنگ، ادب و هنرِ یک استان ، اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامیِ آن استان می باشد.

_ لذا به جهت اهمیت والای فرهنگ، ادب وهنر در جامعه امروزی که یکی از شاخص های پیشرفت و توسعه یافتگیِ کشورهای در حال توسعه؛ خصوصاً کشور عزیزمان ایران می باشد. در این نوشتار تحلیلی، مروری داریم بر نحوه ی عملکردِ اداره کل ارشاد اسلامی خوزستان در ادوار و دهه های پیشین، از دورانِ پس از انقلاب اسلامی ایران، تا هم اکنون.

_ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که تا پیش از پیروزی انقلاب ایران، به نامِ وزارت *فرهنگ و هنر* نامیده می شد. _ اصلی ترین و تنهاترین متولیِ امورات فرهنگی، هنری و ادبی کشور بوده است.

_ پس از انقلاب ۵۷ ، این وزارت خانه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییر نام یافت.

_ و در استان های کشور نیز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شکل امروزی آن پایه ریزی گردید.که علاوه بر امورات فرهنگی ، هنری و ادبی، به اشاعه ی فرهنگ اسلامی نیز می پرداخت.البته نهادهای و ارگان های دیگری همچون سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری ، سازمان بسیج ، امور فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش و نیروی انتظامی و همچنین واحد های فرهنگی دانشگاه ها، مدارس و ارگان های خصوصی و دولتی نیز به امرِ فرهنگ ، هنر ، ادب و ترویج فرهنگِ اسلامی مبادرت می ورزند.

که در جای خود، یک موازی کاری است. و نقد آن در حوصله ی این مقال نمی گنجد.

_ حال می پردازیم به موضوعِ اصلی مبحثِ نوشتاری که درباره ی نحوه ی عملکرد و نقدِ منصفانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان؛ که به طبع، نحوه ی عملکرد این اداره کل؛ به چگونگی نگرشِ مدیران و معاونانِ آن برمی گردد.

_ لذا در ادوار گذشته ، بزرگان و مدیرانِ لایق و شایسته ایی بر مسند کرسیِ خیابان فلسطین اهواز، تکیه زده اند.

_ که هرکدام از این بزرگان وعزیزان، در نهایت خلوصِ نیت، پاکی، درستی و دلسوزی، کاروان فرهنگ،‌ادب وهنرِ این خطه ی فرهنگ مدار و هنرمند پرور را به پیش برده اند.

که در حد و اندازه ی توانِ فرهنگی و مالیِ خویش، کارهایی بس شایسته وتاثیرگذاری را به انجام رسانده اند.

_ اساتید گران سنگی همچون جناب آقای خسرو نشان که جشنواره ی بزرگ تئاتر ایران زمین، مدیون تلاشی های بی شائبه ی ایشان بود.

جناب آقای حاج آقا بسی خواسته که در زمینه ی ادبی و چاپ کتب متعدد ، پرچم دار بود.

جناب آقای حاج آقا سپهر که در زمینه ی امورات فرهنگی و مذهبی ؛ تلاش های بسیاری نمود.

جناب آقای استاد حاج آقا کلاه کج که در بیشتر امورات فرهنگی ؛ هنری و ادبی با شجاعت و شهامت گام های موثری برداشت.

و چندتن از بزرگانی که نام مبارکشان را فراموش نموده ام.

و اکنون با مدیریت جهادی و روشن بینانه ی جناب آقای استاد منادی که با انتخاب و انتصاب معاونان و مشاورانِ نخبه، کاربلد ، دلسوز، آشنا به فرهنگ ، ادب و هنر که خود از هنرمندان پیشکسوتِ هنرِ این خطه ی زرخیز می باشند.با درایتی بی نظیر ، اقدام به انتصابِ یک جوانِ انقلابی ، جهادی ، کاربلد و پیشکسوت هنر تئاتر و سینما نمودند.که اگر بخواهیم منصفانه قضاوت نماییم.باید اعتراف نماییم که انتصابِ بجا و شایسته ی جوانی پیشکسوت و هنرمندی توانا که آشنا با مشقت و رنج های هنرمندان می باشد.کاری بس شایسته ی تقدیر می باشد.

_ آری وقتی فردی هنرمند را در جایگاه واقعی خویش؛ به کار بگماریم. نتیجه اش برگزاری بیش از صد ها جشنواره، فرهنگی، ادبی وهنری می شود.

از جمله؛ برگزاری جشنواره ی تئاتر استانی در بخش های صحنه ایی و خیابانی؛ برگزاری سوگواره ها؛جشنواره های داستانی و ادبی؛ جشنواره های شعرِ اقوام معظم خوزستانی در شهرهای مختلف استان؛ اجرای بیش از ده ها کنسرت شاد ، متنوع و مفرح برای ارتقا فرهنگ نشاط و شادابی قشرِ جوان و جامعه و همچنین برگزاری جشنواره ی سینمایی فیلم فجر، همزمان با اکران فیلم های جشنواره با تهران و برگزاری جلسات نقد وبررسی آثار بخش سودای سیمرغِ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در اهواز (مرکز استان) و برگزاری صدها برنامه وجشنواره ی فرهنگی، ادبی وهنری مختلف و متنوع در سطح استان زرخیز و هنرمند پرورِ خوزستان؛ از جمله کارها واموراتی است. که با مدیریت جناب آقای منادی و با همت والای معاونت محترمِ این اداره کل، هنرمند توانا و پیشکسوتِ هنرِ استان خوزستان ، جناب آقای استاد سید امین سپهریان برگزار گردیده است.

که به جرات می توان گفت: دوران طلاییِ اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان خوزستان در دوران پس از انقلاب اسلامی ایران می باشد.

_ در پایان متذکر می گردم.اینجانب به عنوان نگارنده ی این نوشتار، حتی یک بار هم آقای منادی را از نزدیک زیارت ننموده ام.و هیچ گونه دوستی و آشنایی با ایشان ندارم.

_ ایضاً این که با مشاهده ی منصفانه ی نحوه ی عملکردِ ایشان در زمینه ی امورات فرهنگی، ادبی وهنری و همچنین انتخاب و انتصابِ افرادی شایسته ،نیک نام ، هنرمند، دلسوز و پاک دستی همچون جناب آقای استاد سید امین سپهریان که از سلاله ی سادات جلیل القدر و پاک نهاد می باشد.

نتیجه ی آن؛ سربلندی ، سرافرازی و اعتلای فرهنگ ، ادب وهنر استان هنرمند پرور خوزستان بوده است.

_ در انتها از تمامی دلسوزان ، مسئولین و هنرمندانِ بزرگ منشِ استانِ همیشه قهرمانِ خوزستان، خواهشمندم که برای اعتلا؛ ارتقا و اشاعه ی فرهنگ، ادب و هنرِ استانِ عزیزمان؛ خوزستانِ همیشه جاودان ؛ مساعدت و پشتیبانی خویش از این نهاد و ارگانِ برخاسته از قلبِ انقلاب را وسیع تر و هرچه بیشتر نمایند.

تا شاهد شکوفایی و پیشرفتِ فرهنگ ، ادب و هنرِ این آب خاک باشیم.

والسلام علی من اتبع الهدا

ابراهیم مکوندی

( سکوت) ؛ هجدهم بهمن ماه یک هزار وچهارصد وسه هجری شمسی؛ اهواز

درباره پایگاه خبری پی نوشت

فوق لیسانس مهندسی صنایع،عضو خانه مطبوعات ، خبرنگار رسانه ها،مدرس دانشگاه، فعال اجتماعی و ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *